Minirecenze - Laura a Robin za sedmero pračkami

Autor: Barbora Robošová
Počet stran: 128
Rok vydání: 2012
Vazba: vázaná
Nakladatelství: Erika
Série: - 
Díl v sérii: -

Anotace:

Jací byste byli, kdyby vás odmala rodiče nechtěli a přenechali navždycky babičce, s kterou si nerozumíte? Jedenáctiletá Laura se kvůli tomu cítí méněcenná, s nikým se nepřátelí a uniká do vlastního světa. O prázdninách náhodou pozná divného kluka. Je to typ namyšleného frajera, s jakým by se za normálních okolností vůbec nebavila. Jenomže kluk jí sebere její nakreslenou kamarádku a jako výkupné chce něco tak neuvěřitelného, že Laura vůbec nechápe, k čemu mu to bude. Doví se to-a pak nastane situace, která je oba nechtěně spojí. Díky tomu se možná začne dívat na svět a lidi kolem sebe trochu jinýma očima… 




Kniha Laura a Robin za sedmero pračkami vypráví o dívce, která žije s babičkou, nemá žádné kamarády a ve svém volném čase navštěvuje knihovnu a píše pohádku o Žofince, v níž popisuje sebe samu, ale v pohádkové verzi.
Jednoho dne se vydává ven učit se matematiku, ale jeden neposlušný chlapec ji Žofinku vezme a usmyslí si podmínku, že ji Žofinku vrátí pouze pod podmínkou, že mu věnuje klíč od svého vchodu.
Lauru tak čeká výzva a musí nechat okopírovat svůj klíč a přitom se vypořádat se svou babičkou.

Tato knížka je velice příjemná oddechovka pro mladší čtenářky, které mají rády nenáročné děje a příběhy o dívkách, které se setkávají se svou první láskou a začínají poznávat svět.
Obsah tohoto příběhu není příliš obsáhlý a komplikovaný. Je to pohodové čtení na jedno odpoledne, které nenadchne, ale ani neurazí. 

Laura je dívenka, která žije s babičkou a v blízké době se k nim má nastěhovat i prababička. To Lauru znepokojuje a neustále musí poslouchat babiččiny narážky, úkoly a nepříjemná slova, která naráží na její maminku.

Jako hlavní postava je Laura malá dívka, která je usmrkaná a občas velice otravná. Já jsem si musela zvykat na její povahu, protože s takovým charakterem jsem se u hlavní hrdinky nikdy nesetkala.

Robin je chlapec, kterého nemají rodiče rádi a tak spí ve sklepech a v opuštěných vagonech, aby nebyl svým rodičům na obtíž.


Tato knížka je příjemné čtení, které doporučuji mladším a nenáročným čtenářkám. 


Knihu hodnotím 3 hvězdičkami z 5.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno