Recenze - Kořist

Název: Kořist
Originální název: The Prey
Autor: Andrew Fukuda
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: brožovaná
Počet stran: 344
Nakladatelství: Fragment
Série: The Hunt
Díl v sérii: 2
Goodreads: 4.09









Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí… Druhý díl strhující trilogie od Andrewa Fukudy.







Narodil se v Manhattnu a byl vychován v Hong Kongu. Poté co získal bakalářský titul z historie na Cornellově univerzitě, Fukada začal pracovat v Manhattonském "čínském městečku" spolu s dalšími imigranty. Tato zkušenost vedla k napsání Crossing, jeho debutu který byl vybrán ALA Booklist jako Top 10 First Novel a Top 10 Crime Novel v roce 2010. Jeho druhá kniha Hon, první kniha v nové sérii, byla koupena St. Martin's Press a vydaná v květnu 2012. Předtím než se Fukada stal autorem na plný úvazek, byl sedm let prokurátorem. Momentálně se svojí rodinou žije na Long Islandu.






Kořist je druhým dílem série Hon. Začíná ve stejný moment, kdy Gen se svými přáteli uprchl z kopule. Vědec jim poskytl pár nepřímých nápověď a naši hrdinové se vydávají do země mléka, medu a slunečního svitu, která jim dle jejich mínění přinese pouze dobro. 
Jejich cesta není tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Boj o život a potravu začíná. Společně s bojem o přežití si naši hlavní hrdinové kladou spoustu otázek, na které chtějí naleznout odpovědi.

Již první díl této série vzbudil mezi čtenáři velkou vlnu kladných ohlasů. Najdou se ale i ti, kterým styl psaní a dějová linka knihy nevyhovovala. Na druhý díl se mnoho čtenářů těšilo, jelikož příběh Gena zaujal nejen milovníky upírů. 
Nejedná se o klasickou upířinu, kde se upíři zamilují do člověka a ochraňují je. Jedná se o krvelačnou dějovou linku, která čtenáře nejednou postaví ze židle a přinese jim spoustu adrenalinu a příjemných zážitků ze čtení.

Kniha Kořist zaujme čtenáře i svou nádhernou modrou obálkou. Musím zmínit, že nakladatelství Fragment si na obálkách dalo velice záležet a mohu je pouze vynachválit.
Co se týče psaní autora, je patrné, že je odlišné od  ostatních autorů Young Adult literatury. Během prvních pár stránek tuto změnu čtenář pociťuje, ale po více stránkách si na styl zvyká a vnímá pouze napínavost a akčnost děje.

Kniha obsahuje krátké kapitoly, díky kterým se čte kniha velice příjemně, rychle a celý děj uběhne téměř během pár hodin.

Hlavní hrdina je velice sympatický mladík, který svými činy čtenáře často překvapuje.
Kořist má čtenářům jistě co nabídnout a těm, kterým se líbil Hon, jak by smet.
Knihu doporučuji všem milovníkům Young Adult literatury, hororů, ale především těm, kteří mají rádi upířiny. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno